Deze website gebruikt cookies. Lees onze privacyverklaring en cookiesverklaring voor meer informatie.

Printversie
Franciscus Claessenstraat 16

Franciscus Claessenstraat 16

1063 EE Amsterdam Nieuw-West
€ 549.000 k.k.Verkocht

Algemeen

Zeer licht, aan de achterzijde en de zijgevel in 2019 uitgebouwd, royaal HOEKHUIS met een woonoppervlak van circa 118 m2 en een fantastische ruime tuin van circa 150 m2, gelegen in een rustige, kindvriendelijke straat in het groene Slotermeer Noord-Oost.

Dit fijne familiehuis beschikt over een multifunctionele ruimte op de begane grond met eigen toegang en badkamer en maar liefst drie slaapkamers op de eerste verdieping, waarvan één met toegang naar het platte dak, waar het mogelijk is een dakterras aan te leggen van circa 7 m2. De voortuin, zijtuin en ruime verzorgde, op het Zuiden gelegen, achtertuin met zij-ingang, alsmede de mogelijkheid om te parkeren op eigen terrein maken het geheel compleet.

Ligging

Gelegen in Amsterdam Slotermeer in een rustige, prettige, groene woonwijk net buiten de stad. In de kindvriendelijke wijk zijn diverse speeltuintjes te vinden.

De woning is centraal gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A10, A9 en A2, Amsterdam, Schiphol en het openbaar vervoer. Het NS-station Sloterdijk ligt op enkele minuten afstand verwijderd.

Diverse winkelvoorzieningen zijn in de directe omgeving aanwezig, onder andere het winkelcentrum “Plein 40-45” en de daar aanwezige markt en het iets verder gelegen Bos en Lommerplein waar van dinsdag tot en met zaterdag  ook een markt te vinden is.

Voor recreatie kunt u terecht in het nabij gelegen Eendrachtspark en bij de Sloterplas waar u heerlijk kunt genieten van het water en het gezellige Grand Café Sloterplas.

Parkeren: parkeren op eigen terrein is mogelijk, het woonhuis kan gebruik maken van een oprit. Bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen, tevens is het thans nog mogelijk  drie uur voor de deur te parkeren met een blauwe zone kaart.

Indeling

Begane grond: entree, meterkast en toiletruimte. Woonkamer met trapopgang naar de 1e verdieping, trapkast en open keuken aan de voorzijde. De ruime woonkamer is uitgebouwd aan de achterzijde. In de woonkamer bevindt zich de toegangsdeur naar de aan de zijgevel en achtergevel uitgebouwde multifunctionele ruimte met eigen badkamer. Deze ruimte is ook toegankelijk via een eigen voordeur aan de voorzijde.

1e Verdieping: overloop met toegang naar alle slaapkamers en de badkamer. Aan de voorzijde bevindt zich één ruime slaapkamer en de badkamer. Aan de achterzijde bevinden zich twee slaapkamers waarvan één met toegang tot het platte dak. 

Bijzonderheden

In 2019 zijn de uitbouwen aan de achtergevel en de zijgevel gerealiseerd, waardoor er circa 44 m2 extra ruimte is toegevoegd. De puien aan de achterzijde van de uitbouw zijn uitgevoerd in modern zwart staal voorzien van dubbel glas. Dit geeft de ruimte een stoere en industriële uitstraling. De multifunctionele ruimte op de begane grond beschikt ook over een eigen toegangsdeur vanaf de straat en over een eigen badkamer.

Het woonhuis biedt eventueel de mogelijkheid tot een dakopbouw. De hiertoe benodigde omgevingsvergunning dient door de koper, indien gewenst, voor diens rekening en risico te worden aangevraagd.

Keuken: eenvoudige keuken. De keuken bestaat uit een L-vormig keukenblok voorzien van diverse onderkastjes en is uitgevoerd in een antraciet grijze kleur met een hardstenen aanrechtblad met een RVS spoelbak.

In de keuken is diverse apparatuur aanwezig, te weten:

-       5 pits gaskookplaat met wokbrander

-       oven

-       RVS afzuigkap

-       vaatwasmachine

-       dubbel-deurs Amerikaanse koelkast.

Toilet begane grond (2013): voorzien van vrijhangende toiletcombinatie en fonteintje. Sanitairkleur: wit. De wanden zijn deels betegeld met een witte wandtegel en deels met een zwarte wandtegel. Op de vloer is een zwarte tegel aangebracht.

Badkamer begane grond (2019): voorzien van douche, wastafelmeubeltje en vrijhangende toiletcombinatie. Sanitairkleur: wit. De wanden zijn betegeld met een in visgraatmotief aangebrachte lichtgrijze wandtegel. Op de vloer is een zwarte tegel aangebracht.

Badkamer 1e verdieping (2010): voorzien van ligbad, wastafelmeubel met spiegel en een handdoekradiator. Sanitairkleur: wit. De wanden zijn betegeld tot aan het plafond met een witte wandtegel. Op de vloer is een zwarte tegel aangebracht.

Dakterras: op het platte dak van de uitbouw aan de achterzijde is een vergunning afgegeven voor het aanleggen van een dakterras van circa 7 m2. Hiertoe hoeft alleen nog een hekwerk geplaatst te worden.

Stoffering: in de gehele woning, met uitzondering van  de uitbouwen op de begane grond, ligt een laminaatvloer in lichte kleurstelling.

Verwarming en warmwatervoorziening: middels een CV-combiketel, merk Intergas HR, bouwjaar 2010.

In de woonkamer is nog een originele schouw te vinden. De aanwezige houtkachel wordt door verkopers meegenomen. De rookgasafvoer is in 2018 afgekeurd en zal moeten worden vervangen.

Electra: voldoende groepen, aardlek.

De aansluiting voor de wasmachine en de droger bevinden zich in een kast in de uitbouw aan de achterzijde. Het is ook mogelijk de wasmachine in de badkamer op de begane grond te plaatsen, het electra is hierop aangepast.

Het woonhuis is gedeeltelijk voorzien van aluminium kozijnen en gedeeltelijk van stalen kozijnen met dubbele beglazing.

 De verzorgde achtertuin is voorzien van gras, bestrating en borders met beplanting.  In de achtertuin is een lichtpunt en een buitenkraan aangebracht. De voortuin is eveneens voorzien van bestrating en een border met beplanting, tevens zijn in de voortuin een buitenkraan en twee lichtpunten aangebracht.

Parkeren op openbaar terrein door middel van een blauwe zone kaart. Voor bewoners is het mogelijk een parkeervergunning aan te vragen. Voor informatie verwijzen wij u naar de website van de gemeente Amsterdam.

Erfpacht: het woonhuis staat op grond, eigendom van de gemeente Amsterdam. De canon bedaagt € 1.058,19 per jaar. Herzieningsdatum: 15 februari 2028.

Energielabel C.

Kadastraal bekend: gemeente Sloten Noord-Holland, sectie D nummer 2326 en nummer 10541.

Bouwjaar: 1953.

Notaris: ter keuze van koper binnen de gemeente Amsterdam of Amstelveen.

In het koopcontract zal een ouderdoms- en asbestclausule worden opgenomen.

Aanvaarding: in overleg met verkoper

Woonoppervlakte: circa 118 m2.

Oppervlakte beide percelen tezamen: circa 246 m2.

Een meetcertificaat is beschikbaar.