Deze website gebruikt cookies. Lees onze privacyverklaring en cookiesverklaring voor meer informatie.

Printversie
Hendrikus Rempestraat 3

Hendrikus Rempestraat 3

1063 EG Amsterdam West
€ 498.000 k.k.Verkocht

Algemeen

Licht, modern en goed onderhouden woonhuis, dat is kenmerkend voor deze fijne gezinswoning, gelegen in het groene Slotermeer Noord-Oost. Deze fijne en instapklare woning met een woonoppervlak van circa 122 m2 is gelegen in een rustige en geliefde buurt aan een kindvriendelijk hofje. De woning is voorzien van een dakopbouw op de tweede verdieping met een klein dakterras.

Dit prettige, moderne familiehuis beschikt over een heerlijk ruime en zeer lichte woonkamer op de begane grond en heeft maar liefst vijf slaapkamers op de twee bovenverdiepingen. De zonnige voor- en achtertuin aan een gezellig pleintje maken het geheel compleet. Dit type woning komt u niet snel tegen in Amsterdam.

Ligging

Gelegen in Amsterdam Slotermeer in een gunstig gesitueerde rustige, groene en vriendelijke woonwijk net buiten de Ring, grenzend aan de wijk Bos en Lommer. In de verschillende hofjes direct aan en rondom het huis zijn diverse speelveldjes, met zandbak, glijbaan en klimtoestellen te vinden.

De woning is centraal gelegen ten opzichte van scholen en kinderdagverblijven, sportclubs, openbaar vervoer en uitvalswegen (A10, A5, N200). Het Westerpark, Sloterpark en Centrum zijn 10 minuten fietsen, terwijl station Sloterdijk zich op loopafstand bevindt. Winkelvoorzieningen zijn o.a. te vinden aan de Bos en Lommerweg en Plein ‘40-‘45 met de daar aanwezige markten. De Spar bij Sloterdijk is dagelijks van 06.00-24.00 geopend.

In het aangrenzende gebied ligt het nieuwe Sloterdijk City dat momenteel stapsgewijs in het kader van Haven-Stad ontwikkeld wordt tot een dynamische en duurzame woon-werkwijk met broedplaatsen, winkels en moderne horeca. De Haarlemmerweg is dit jaar omgevormd tot stadsweg met een maximum snelheid van 50 km (i.p.v. 70 km). 

Voor recreatie kunt u o.a. terecht in het nabijgelegen natuurgebied De Bretten (wandelen en fietsen), het Westerpark, Erasmuspark en het Sloterpark met het gezellige stadsstrand. U vindt hier overal een verscheidenheid aan horecagelegenheden.  

Indeling

Begane grond: entree, meterkast, CV opstelling en toiletruimte. Een heerlijk ruime woonkamer met toegang aan de achterzijde naar de fijne op het oosten gelegen tuin. Aan de voorzijde bevindt zich de open keuken en de trapopgang naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping: overloop met trapopgang naar tweede verdieping. Aan de achterzijde bevindt zich de ruime masterbedroom en aan de voorzijde bevinden zich twee slaapkamers. Centraal gelegen op deze verdieping bevindt zich de badkamer.

Tweede verdieping: overloop, twee ruime slaapkamers en een klein dakterras aan de voorzijde.

Bijzonderheden

In 2009 is de dakopbouw op de tweede verdieping gerealiseerd waardoor er in totaal circa 37m2 extra ruimte is toegevoegd. 

Keuken: de Bruijnzeel Omega keuken bestaat uit een keukenblok voorzien van diverse onderkastjes en bovenkastjes en is uitgevoerd in de kleur groen met een RVS aanrechtblad met een spoelbak. In de keuken is diverse losse apparatuur aanwezig, te weten:

-       5 pits gasfornuis met oven

-       RVSafzuigkap

-       Vaatwasmachine (2015)

-       Koelkast en vriezercombinatie

De keuken en de apparatuur kan, indien gewenst door de koper, achterblijven in de woning. Indien koper de keuken en de apparatuur niet wenst wordt deze door de verkopers meegenomen.

Toilet begane grond: voorzien van vrijhangende toiletcombinatie. Sanitairkleur: wit. De wanden zijn behangen met een vrolijk dessin behang.

Badkamer eerste verdieping: voorzien van whirlpool, douche, wastafel, vrijhangende toiletcombinatie en handdoekradiator. Sanitairkleur: wit. De wanden zijn betegeld met grote witte wandtegels. Op de vloer is een antracietgrijze tegel aangebracht.

De aansluiting voor de wasmachine bevindt zich op de tweede verdieping, tevens is het mogelijk de wasmachine in de hal op de begane grond te plaatsen.

Stoffering: op de begane grond ligt, met uitzondering van het toilet, een massief grenen geoliede vloer (2015). Op de eerste en tweede verdieping, met uitzondering van de badkamer, ligt een eiken lamelparket vloer, in de kleur wit.

Verwarming en warmwatervoorziening: middels een CV-combiketel, bouwjaar 2020.

In de woonkamer is een houtkachel aanwezig, deze is ter overname.

Electra: voldoende groepen, aardlek.

Het woonhuis is gedeeltelijk voorzien van kunststof kozijnen en gedeeltelijk van houten kozijnen allemaal met dubbele beglazing. Het kozijn aan de achterzijde op de begane grond is in 2015 vervangen, het kozijn aan de voorzijde ter plaatse van de keuken is in 2016 vervangen.

De achtertuin met schuurtje is voorzien van gras, grintpaden, houten vlonderterras en borders met beplanting. Deze tuin is ook via de achterzijde te betreden en grenst aan een speelveld met uitzicht op berkenbomen en achtertuinen. De achtertuin is gelegen op het Oosten en heeft tot in de middag zon. De voortuin op het Westen biedt vanaf de middag tot in de avond zon en is voorzien van bestrating en beplanting. 

Parkeren: met ruime parkeergelegenheid is parkeren in de straat vrijwel altijd mogelijk. Het is thans toegestaan om drie uur voor de deur te parkeren met een blauwe zone kaart. Bewoners komen in aanmerking voor een ontheffingskaart blauwe zone waarmee u vrij kunt parkeren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de gemeente Amsterdam.

Erfpacht: het woonhuis staat op grond, eigendom van de gemeente Amsterdam. De canon bedraagt € 213,92 per jaar. Herzieningsdatum: 16 februari 2028. De aanvraag inzake het overstappen naar eeuwigdurende erfpacht is door de huidige eigenaren voor 31 december 2019 gedaan. 

Energielabel D.

Het platte dak leent zich uitstekend voor zonnepanelen. 

Kadastraal bekend: gemeente Sloten Noord-Holland, sectie D nummer 10571.

Bouwjaar: 1953.

Notaris: ter keuze van koper binnen de gemeente Amsterdam of Amstelveen.

In het koopcontract zal een ouderdoms- en asbestclausule worden opgenomen.

Aanvaarding: in overleg met verkoper

Woonoppervlakte: circa 122 m2.

Dakterras 2everdieping: 6,63 m2.

Oppervlakte perceel: circa 102 m2.

Oppervlakte achtertuin: circa 43,61 m2 inclusief schuur

Oppervlakte voortuin: circa 16,88 m2.

Het woonoppervlak GO van circa 122 m2 is gemeten door een externe partij conform de branchebrede meetinstructie (BBMI) vastgesteld door NVM, VBO makelaar, VastgoedPRO, NRVT, VNG, Aedes, BAG en de Waarderingskamer.

Een Meetrapport op basis van de branchebrede meetinstructies is aanwezig.