Deze website gebruikt cookies. Lees onze privacyverklaring en cookiesverklaring voor meer informatie.

Printversie
Saffierstraat 5 B

Saffierstraat 5 B

1074 GH Amsterdam Zuid
€ 350.000 k.k.Verkocht

Algemeen

*ENGLISH TEXT BELOW* In een van de leukste straatjes in Stadsdeel Oud Zuid gelegen licht en zonnig twee-kamer appartement met twee balkons. Het appartement, met een oppervlakte van circa 50 m2,is praktisch ingedeeld en uitstekend onderhouden.

Ligging

Het appartement is gelegen op een fantastische locatie aan de rand van de gezellige Pijp met de Albert Cuypmarkt, gezellige eetgelegenheden en kroegen om de hoek. De populaire Van Woustraat, Rijnstraat, Scheldestraat en Maasstraat liggen op loopafstand en zijn populair vanwege de vele winkeltjes, traiteurs, restaurants, cafés en terrasjes. 

Het appartement ligt op fietsafstand van het centrum en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er bevinden zich diverse haltes voor tram- en buslijnen in de buurt en de NS stations RAI en Amstelstation zijn op fietsafstand gelegen.Tevens heeft het een zeer gunstige ligging ten opzichte van de uitvalsweg A10 die aansluit op de A2, A9, A4 en A1. 

Voor ontspanning kunt u terecht in het in de buurt gelegen Sarphatipark en het bij de RAI gelegen Strand Zuid. Het Martin Luther Kingpark met verschillende recreatieve mogelijkheden zoals wandelen en hardlopen zijn eveneens op fietsafstand gelegen. 

Indeling

Middels het gemeenschappelijk trappenhuis bereikt men de op de eerste verdieping gelegen toegangsdeur naar het appartement. 

1e verdieping:

Entree, hal met toegang naar alle vertrekken. Aan de voorzijde bevindt zich de comfortabele en ruime woonkamer met toegang naar het aan de voorzijde gelegen zonnige balkon, ligging Zuid-Oost. Aan de achterzijde  bevinden zich de ruime slaapkamer en de keuken, beide met toegang naar het aan de achterzijde gelegen balkon, alsmede de badkamer.

Bijzonderheden

Keuken (2016): moderne keuken met diverse onder- en bovenkastjes in de kleur hoogglans wit, voorzien van een in beton uitgevoerd aanrechtblad in de kleur antraciet met een verzonken RVS spoelbak. De keuken is voorzien van diverse inbouw-apparatuur, te weten; koelkast, vaatwasmachine, wasmachine, 5-pits gasfornuis met electrische oven en een RVS recirculatie afzuigkap, beide van het merk Smeg, en een RVS achterwand.

Badkamer:  nette ruime badkamer voorzien van douche, wastafel en toiletcombinatie.  Sanitairkleur wit. De wanden zijn betegeld met grote witte wandtegels en de vloer is uitgevoerd in grijs granito.

Verwarming/warmwatervoorziening appartement: middels een Intergas combi-ketel, bouwjaar 2011, die zich in de keuken bevindt.

De opstelplaats voor de wasmachine bevindt zich in de keuken.

Electra: voldoende groepen, aardlek.

Onderhoudstoestand: binnen en buiten goed.

Het appartement is voorzien van houten kozijnen met enkele beglazing. De ramen in de woonkamer zijn voorzien van voorzetramen.

Stoffering: in het gehele appartement, met uitzondering van de badkamer, ligt een mooie laminaat vloer in lichte kleurstelling.

Energielabel E.

Servicekosten: € 89,28 per maand.

Actieve VVE. De administratie van de vereniging wordt gevoerd door Eigen Haard VVE Beheer.

Appartementsrecht, gesplitst in 2011.

Kadastrale gegevens: gemeente Amsterdam, sectie V, nummer 11444, indexnummer 40.

Erfpacht: het gebouw staat op grond, eigendom van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht van 2000 zijn van toepassing. De canon is vooruit betaald tot en met 15 februari 2058. Door de huidige eigenaar is de aanvraag inzake de eeuwigdurende erfpacht in 2019 gedaan.

Notaris: ter keuze van koper binnen de gemeente Amsterdam of Amstelveen.

De berging wordt thans gebruikt op basis van een door de VVE aan verkoper uitgegeven exclusief gebruiksrecht en behoort niet tot het te koop aangebodene. Koper dient bij de VVE een verzoek in te dienen tot gebruik van de berging.

In het koopcontract wordt een ouderdoms- en een asbestclausule opgenomen.

Aanvaarding: in overleg.

Oppervlakte appartement circa 50 m2, oppervlakte thans in gebruik zijnde berging circa 8,61 m2, oppervlakte balkon voorzijde circa 3,73 m2, oppervlakte balkon achterzijde circa 4,76 m2.

Het woonoppervlak GO van circa 50 m2 is gemeten door een externe partij conform de branchebrede meetinstructie (BBMI) vastgesteld door NVM, VBO makelaar, VastgoedPRO, NRVT, VNG, Aedes, BAG en de Waarderingskamer.

Een Meetrapport op basis van de branchebrede meetinstructies is aanwezig.

*ENGLISH TEXT

Very light, well maintained 2-room apartment with 2 sunny balconies located on the first floor of the building. The apartment has a spacious living room, a modern and luxury kitchen, a bathroom and a bedroom. By staircase you can reach the first floor.

Surroundings

The property is located in Amsterdam-Zuid in the Pijp area. In the neighborhood you can find numerous shops, nice café’s and restaurants. The famous Albert Cuyp market  and Ferdinand Bolstraat are located on walking distance.

For relaxation The Sarphatipark, the Martin Luther Kingpark and the beach, next to the RAI, called Strand Zuid are nearby on walking or biking distance.

The property is easily accessible by car and by public transport and is close to the Amsterdam-Rai railway station, the Amstel railway station, bus, tram and metro. The North-South metro line will bring you to Amsterdam Central Station in 9 minutes and to Amsterdam South Station in 5 minutes.

Layout: 

Entrance hall. Spacious living room at the front with access to the balcony facing South-East. Bathroom, bedroom and modern kitchen, both with acces to the balcony at the back.

Association of Owners (VVE)

There is a very active Association of Owners .The administration is professionally managed and outsourced to Eigen Haard VVE Beheer. Apartment service fee € 89,28 per month. 

Particularities

ground lease paid till february 15th 2058,

complex build in 1925,

2 balconies,

laminat flooring with the exception of the bathroom,

modern kitchen (2016) with several appliances such as a refrigerator, dishwasher, washing machine, cooking stove and an extraction hood,  

bathroom with shower, toilet and wash-basin,

the storage is not included in the sale and is owned by the Association of Owners. The current owner has the right to use the storage based on a right of use. The buyer has to apply for a new right of use,

the purchase contract includes an age clause and asbestos clause,

energy label E,

acceptance/delivery in consultation. 

Measurements:

apartment: approximately 50 m2

storage: approximately 8,61 m2

balconies: approximately 8,49 m2

BBMI measurement certificate is available.